HOW TO GET PAID TO TRAVEL AND MAKE MONEY TRAVEL BLOGGING

HOE BETAALD WORDEN AAN REIZEN EN GELDREISBLOGGING MAKEN
DOOR CAZ | 21 DECEMBER 2018 | Dit bericht kan gelieerde links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie kunnen ontvangen, zonder kosten voor u, als u een aankoop doet via een link. Lees onze openbaarmaking.

Wil betaald worden om te reizen, maar weet niet zeker of het echt een realiteit is. Het is tijd om het grote beest aan te spreken:

Het is tijd om het grote beest aan te spreken en de meest gestelde vraag van ons te beantwoorden:

Inhoudsopgave
Hoe verdien je geld met bloggen over reizen?
Kun jij geld verdienen met bloggen over reizen?
Is het gemakkelijk om als reisblogger geld te verdienen?
Wat is de beste manier om te bloggen met geldreizen?
Hoeveel geld kun je verdienen als reisblogger?
Wat zijn uw financiële onafhankelijkheidsdoelen?
Hoe verdienen we geld aan reizen, blogs en worden we betaald om te reizen?
1. Verkoop van onze eigen producten
2. Betaalde marketingcampagnes met merken en toeristenbureaus – betaald worden om te reizen
3. Geld verdienen met gesponsorde berichten
4. Spreken in het openbaar
5. Mentoring en coaching
6. Affiliate marketing
7. Freelance content creatie
Andere waren mensen die betaald krijgen om te reizen
Overleg plegen
Blogger Brand Campaign-relaties
Reisbureau
Tour bedrijven
Tv-reisshow
Pin om te delen:

Hoe verdien je geld met bloggen over reizen?
Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen die onze reislevensstijl zien, willen betaald worden om te reizen. Net zoals ik elke keer dat ik een andere tv-aflevering van Getaway of the Great Outdoors keek in Australië, geld wilde verdienen met reizen.

Ik was geschokt toen ik achter de schermen verhalen hoorde over hoe ongunstig en vermoeiend betaald worden om te reizen was. Jazeker! Het maakte niet uit hoe vermoeiend het klonk, ik wist dat dat het leven voor mij was. Betaald worden om te reizen was aantrekkelijker dan lesgeven – je wilt vermoeiend weten!

Het blijkt dat bloggen over reizen vermoeiend en echt niet erg lucratief is, vooral in de beginjaren van je online bedrijf, net als de meeste bedrijven.
MAAR het IS verdomd beter voor mij dan lesgeven en ik vind het geweldig. Ik heb nog nooit langer uren gewerkt en ik ben zo ver uit mijn comfortzone uitgeworpen dat ik niet langer de planeet waar ik me op ken, noch het lichaam waar ik me in voel, erken.

Reizen bloggen is een wilde rit en ik zou het helemaal opnieuw doen – deze keer veel slimmer!

HOE BETAALD WORDEN AAN REIZEN EN GELDREISBLOGGING MAKEN
DOOR CAZ | 21 DECEMBER 2018 | Dit bericht kan gelieerde links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie kunnen ontvangen, zonder kosten voor u, als u een aankoop doet via een link. Lees onze openbaarmaking.

Wil betaald worden om te reizen, maar weet niet zeker of het echt een realiteit is. Het is tijd om het grote beest aan te spreken:

Het is tijd om het grote beest aan te spreken en de meest gestelde vraag van ons te beantwoorden:

Inhoudsopgave
Hoe verdien je geld met bloggen over reizen?
Kun jij geld verdienen met bloggen over reizen?
Is het gemakkelijk om als reisblogger geld te verdienen?
Wat is de beste manier om te bloggen met geldreizen?
Hoeveel geld kun je verdienen als reisblogger?
Wat zijn uw financiële onafhankelijkheidsdoelen?
Hoe verdienen we geld aan reizen, blogs en worden we betaald om te reizen?
1. Verkoop van onze eigen producten
2. Betaalde marketingcampagnes met merken en toeristenbureaus – betaald worden om te reizen
3. Geld verdienen met gesponsorde berichten
4. Spreken in het openbaar
5. Mentoring en coaching
6. Affiliate marketing
7. Freelance content creatie
Andere waren mensen die betaald krijgen om te reizen
Overleg plegen
Blogger Brand Campaign-relaties
Reisbureau
Tour bedrijven
Tv-reisshow
Pin om te delen:

Hoe verdien je geld met bloggen over reizen?
Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen die onze reislevensstijl zien, willen betaald worden om te reizen. Net zoals ik elke keer dat ik een andere tv-aflevering van Getaway of the Great Outdoors keek in Australië, geld wilde verdienen met reizen.

Ik was geschokt toen ik achter de schermen verhalen hoorde over hoe ongunstig en vermoeiend betaald worden om te reizen was. Jazeker! Het maakte niet uit hoe vermoeiend het klonk, ik wist dat dat het leven voor mij was. Betaald worden om te reizen was aantrekkelijker dan lesgeven – je wilt vermoeiend weten!

Het blijkt dat bloggen over reizen vermoeiend en echt niet erg lucratief is, vooral in de beginjaren van je online bedrijf, net als de meeste bedrijven.

dichtbij
MAAR het IS verdomd beter voor mij dan lesgeven en ik vind het geweldig. Ik heb nog nooit langer uren gewerkt en ik ben zo ver uit mijn comfortzone uitgeworpen dat ik niet langer de planeet waar ik me op ken, noch het lichaam waar ik me in voel, erken.

Reizen bloggen is een wilde rit en ik zou het helemaal opnieuw doen – deze keer veel slimmer!
Hoe bloggen met geldreizen

Laten we daarom eerst een aantal veelgestelde vragen beantwoorden over hoe u blogs kunt maken om geld te verdienen en betaald te krijgen om te reizen. Dit zijn de vragen die we consequent in onze inbox krijgen van mensen die de reislevensstijl willen die een reisblog kan bieden.

KUNT U GELDREIZEN BLOGGEN?
Je kunt absoluut geld verdienen aan een reisblog. U kunt met bijna alles geld verdienen, direct of indirect. Het is ongelooflijk de deuren die kunnen openen zodra je een publiek rond iets hebt opgebouwd, en het is verbazingwekkend het aantal mensen dat ik heb ontmoet die geld verdienen met hun passies.

De beste manier om een ​​te verdienen

inkomen bloggen reizen is door iets te doen waar je van houdt en waar je goed in bent. Maar je moet het verdienen. Je moet een stichting, een merk, een publiek en een product of dienst bouwen.

Het is belangrijk dat u eerst uw basis op zijn plaats legt. Daarmee bedoel ik dingen als:

Uw merk en berichten
Solide inhoud
Lijst met e-mailabonnees
Functionele en professionele website
Hulpmiddelen en middelen
Social media communities
Uw USP (unieke verkooppropositie)
Netwerk van contacten
Mediakit
getuigenissen

Je kunt geen wolkenkrabber bouwen op een stuk beton van een centimeter. Bouw je basis!

Mijn premium training leert je hoe je een solide basis kunt leggen voor je reisblogbedrijf. Ik zal je door de zes fasen van het bedrijfsleven leiden om je te helpen een winstgevend bedrijf en een spannende levensstijl te creëren vanuit je reisblog. Lees hier meer over hoe u uw blog naar het bedrijfsleven kunt verplaatsen
IS HET GEMAKKELIJK OM GELD TE VERDIENEN ALS REISBLOGGER?
Nee. Maar het kan gemakkelijker zijn als je vanaf het begin leert hoe je een bedrijf kunt opzetten en geld kunt verdienen met bloggen over reizen.

Er is een leercurve en het kost een investering van tijd en toewijding zoals elk bedrijf. Het gaat om veel slimme dingen en het leren van de juiste mensen.

We hebben enorme fouten gemaakt, maar het afgelopen jaar hebben we ontdekt hoe we het voor ons het beste kunnen doen, en er is een beste manier voor iedereen en een ander bedrijfsmodel voor u, afhankelijk van uw vaardigheden, tijdsbesteding, doelen , locatie, reiservaring en demografie.

Verschillende deuren kunnen opengaan, of u nu een blogger, koppel of solo bent voor gezinsreizen. Of u nu in Australië, Europa, Noord-Amerika of elders woont. Of je nu sterk bent in fotografie, schrijven of video. Er zijn veel variabelen in het spel.

We innoveren en groeien altijd en voegen verschillende inkomstenstromen toe aan onze reisblog en gebruiken onze gegevens om te evalueren hoe we geldreizen bloggen, wat werkt en wat er moet veranderen.

Ervaring en het hebben van de juiste leraren helpt enorm.

Ik wil eerlijk met je zijn – bloggen over reizen kost veel tijd en energie en andere blogniches lijken een beter inkomen te bieden. Er is ook een geldinvestering voor nodig – maar veel kleiner dan wanneer je een bedrijf bouwt – maar je hebt nog steeds kosten.

Als je het vanaf het begin als een bedrijf beschouwt, en dat betekent investeren in onderwijs, hulpmiddelen en middelen, dan word je betaald als een bedrijf, niet als een hobby.

Lees verder:
Hoe een top-reisblogger te worden
Hoe een reisblog te starten
WAT IS DE BESTE MANIER OM GELDREISBLOGGING TE MAKEN?
Denk als een ondernemer, geen werknemer. Het is een enorme mentale overgang en als je er niet klaar voor bent, kan het je uit de game halen.

U ruilt niet langer tijd voor geld, maar ruilt waarde voor geld.
Groei tot het punt waar je veel waarde hebt om te ruilen. Dat is de beste manier om als reisblogger geld te verdienen.

Je kunt niet deelnemen aan bloggen over reizen en verwachten na twee maanden bloggen samen te werken met merken in betaalde campagnes of reizen met korting te krijgen. Betaald worden om te reizen is niet zo eenvoudig

Het is een marathon, geen sprint.
Zet op de harde werven om uw geloofwaardigheid vast te stellen, uw waarde op te bouwen en een gemeenschap op te bouwen. Als u dat niet doet, bouwt u een bedrijf op pinda’s en zij zullen u niet te ver uit de jungle brengen.

Het kostte ons twee jaar intensief werk voordat er geld in onze reisblogbusiness stroomde. Het is pas het laatste jaar dat we een gezonde winst hebben gezien.

De beste manier om te bloggen met geldreizen hangt af van welke vaardigheden en waarde u aan de tafel kunt toevoegen – speel op uw sterke punten.

Wees creatief. Wees anders. Verken veel verschillende inkomensroutes.

HOEVEEL GELD KUNT U ALS REISBLOGGER VERDIENEN?
Hier is geen eenvoudig antwoord op. Te veel variabelen in het spel. Het is helemaal aan jou en het publiek dat je rond je merk bouwt.

Ik stel voor dat je grote doelen stelt en er vervolgens stap voor stap naartoe werkt. Ik denk dat hoe hoger je doelen, hoe meer je groeit en hoe meer je uiteindelijk zult verdienen. Sommige mensen stellen graag meer realistische doelen.

Ik heb net de grote cijfers uitgedeeld en geloof dan dat ik dichterbij kan komen. Je kent het gezegde, schiet op de maan en land tussen de sterren!

Sommige reisbloggers verdienen een paar honderd dollar per maand, sommige duizend en sommige zelfs meer. De beste reisbloggers verdienen meerdere inkomsten met zes cijfers van hun reisblogs.

WAT ZIJN UW FINANCIËLE ONAFHANKELIJKHEIDSDOELEN?
De meeste reisbloggers kunnen genoeg geld verdienen om goed te leven in ontwikkelingslanden. Dit is een zeer waardig doel. Zolang je gelukkig bent en een goed leven leidt, maakt het niet uit waar je woont of hoe hoog je inkomen kan groeien.

Als je die staat van gelukkige financiële onafhankelijkheid kunt bereiken door in een land te wonen waar je uitgaven veel lager zijn, dan kan dat een enorm succes zijn.

Werk voor de levensstijl die u wilt.

Maar voor mij, vooral met onze kinderen, wilde ik niet in een ontwikkelingsland wonen om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Ik wilde zijn

in staat om genoeg te verdienen, ongeacht waar ik woonde. Dat was het hele punt waarop we in de eerste plaats een reisblog begonnen: tijdvrij zijn, locatieonafhankelijk zijn.

We wilden de vrijheid om te leven waar we maar wilden. Dat houdt in dat we als gezin kunnen overleven op een plek die zo duur is als onze huidige, Australië. En we hebben dat niveau nu bereikt.

Twaalf Apostelen – Great Ocean Road, Australië
Twaalf Apostelen – Great Ocean Road
We verdienen zes cijfers vanwege onze reisblog. Dit is niet normaal, het is het hoogste niveau – MAAR, en dit is een van de mantra’s van mijn leven – als wij het kunnen, dan jij ook.

Neem dit ook als je mantra aan.

Als iemand anders het heeft gedaan, is het bewijs dat jij dat ook kunt. Nu hoef je alleen maar te leren en je eigen weg te banen EN waarom probeer je het niet nog beter te doen?

Het is precies waarom we deze informatie delen op onze reisblog. We willen dat je gelooft dat je het kunt en we willen dat je het ook gaat doen!

U kunt een voltijds inkomen uit uw reisblog halen als u zich richt op duurzaamheid, eerst uw autoriteit en geloofwaardigheid vestigt en een loyale aanhang opbouwt waaraan u veel waarde hecht.

Je moet je mensen helpen in hun eigen dromen te geloven en hen helpen te geven wat ze nodig hebben om het ook te doen.

Doe mee met onze gratis Digital Lifestyle Travel Tribe en volg een gratis training om u te helpen geld te verdienen met bloggen over reizen:

HOE MAKEN WE GELDREISBLOGGING EN WORDEN BETAALD OM TE REIZEN?
Wij geloven niet zo in één inkomstenstroom. We houden van meerdere inkomstenstromen. Het is veiliger.

Voordat ik begon met bloggen over reizen, had ik ooit 9 deeltijdbanen. Ik nam geen enkel risico als een van hen volledig zou worden aangesloten. Trouwens, ik haatte de doos met een baan van een grondvarken.

Het ding dat je moet begrijpen – en dit past zo goed bij het waardevolle ding – je zult niet veel geld verdienen UIT je reisblog (dat kan, maar je hebt wel superhoge verkeersaantallen nodig) maar WEGENS je reisblog.

Bloggen kan veel deuren voor je openen, maar ze gaan pas open als je een autoriteit bent en een sterke lezersbasis hebt. Als je wilt dat dit een levensstijl op lange termijn is, behandel het dan als zodanig. Ik zie veel te veel reisbloggers die meedoen aan dit spel alleen om gratis reizen te krijgen, zodat ze kunnen reizen. Dat is misschien alles wat je wilt en dat is prima als je het op een ethische en geloofwaardige manier doet, maar het is geen levensvatbaar langetermijnplan.

CAVAET: Neem het over van iemand die 12 jaar heeft gereisd voordat hij een reisblog begon (en dan gratis reizen kreeg en betaald kreeg om te reizen) Gratis persreizen zijn de SLECHTSTE manier om te reizen. Als je gewoon gratis de wereld rond wilt reizen, en je hebt geen hoger doel voor het starten van een reisblog, begin er dan niet aan! Het is teveel tijd en moeite.
Ontvang ons reis-eBook en ontdek de vele andere geweldige manieren waarop u gratis of goedkoop kunt reizen. Het is minder verantwoordelijkheid en VEEL leuker!

Als je als reisblogger geld wilt verdienen, heb je een langdurig businessplan nodig, geen gratis ritje.

Terug naar hoe we geld verdienen met bloggen over reizen.

1. Verkoop van onze eigen producten
Man, dit kostte ons 3 jaar te lang om in deze inkomstenstroom te duiken. Ik had het boek 2/3 al geschreven voordat we aan de reisblog begonnen. Het waren mijn verdomde onzekerheden en angsten die in de weg stonden.

Het creëren van uw eigen producten of diensten is een stabiele manier om inkomsten te genereren met uw reisblog. B-School heeft me echt geholpen het proces van productlancering duidelijk te krijgen, en daarom hebben we nu twee eBooks gepubliceerd, Hoe maak je het reisleven waar je van houdt en Stap in Heiligheid: 12 principes voor het creëren van het leven waar je ziel naar verlangt .

Ik ben net klaar met mijn spannende 30 dagen naar Money Mindfulness – je helpen een betere relatie te ontwikkelen met dingen die je zullen helpen meer te reizen!

Ik heb mijn premium training: hoe ga ik van Blog naar Business en ik heb samengewerkt aan een cursus met mijn business coach en zijn vrouw genaamd Confidence Igniter – het draait allemaal om het verkrijgen van vertrouwen en controle in je leven – essentieel voor succes en geluk in elk aspect van jouw leven.

Dus wanneer u dat businessplan van u schrijft voor uw reisblog, begin dan met het onderzoeken van de verschillende producten die u kunt maken en de waarde die u via hen kunt bieden. (Wees creatief, er is zoveel dat je kunt doen)

Relevant: Ontraport Review: Kickass Email Marketing Automation for Growth
2. Betaalde marketingcampagnes met merken en toeristenbureaus – betaald worden om te reizen
Ik weet dat wat we doen er heel leuk uitziet en dat is het ook, maar we doen ook veel werk achter de schermen om bestemmingen te promoten.

We werken met bestemmingen om hun ervaringen te promoten via onze reisblog en sociale kanalen. We werken met hen samen om activiteiten, ervaringen en bestemmingen te kiezen waarvan we weten dat we die leuk zullen vinden, die van hoge kwaliteit zijn en waarvan we weten dat onze lezers geïnteresseerd zullen zijn.

We nemen niet deel aan campagnes die niet passen bij ons merk of lezers, en gaan zelden in groepscampagnes met andere bloggers of media. We denken gewoon niet dat het het beste past bij ons reisverhaal en we vinden het gewoon leuk

om ons eigen ding te doen.

3. Geld verdienen met gesponsorde berichten
Ja, we hebben gesponsorde berichten en we doen ze nu al drie jaar. Een paar keer per maand publiceren we een gesponsorde post op onze site. Dit is wanneer een merk wil dat wij hun product of ervaring om een ​​bepaalde reden promoten. Nogmaals, we kiezen zorgvuldig op basis van de bovenstaande criteria.

We delen producten of services waarvan we begrijpen dat we erin geloven, die we zelf zouden gebruiken en die we waardevol vinden om te delen. En we maken het bekend, en u ook. Als je dat niet doet, vertrouw me dan dat je wordt uitgeroepen en de geloofwaardigheid verliest.

Gesponsorde berichten zijn eigenlijk een advertentie die door ons is geschreven. Soms kunnen deze ook in de vorm van een gesponsorde update van sociale media komen.

4. Spreken in het openbaar
Iets waar ik de laatste tijd echt van geniet is spreken in het openbaar.

Ik was 15 jaar leraar, dus heb geen probleem om op het podium te staan ​​om mijn gedachten en ervaringen te delen. Het is absoluut iets waar ik meer van wil doen en ben echt aan het graven om mijn vaardigheden op dit gebied aan te scherpen.

De laatste tijd presenteer ik op conferenties georganiseerd door toeristenbureaus, maar heb gesproken op verschillende blogs en sociale media-conferenties zoals Problogger en SoMeT. Sommige sprekende optredens worden betaald, andere niet.

Het is geval per geval afhankelijk van de aangeboden pakketten. En het moet een behoorlijk geweldig pakket zijn voor mij om onze roadtrip en familie te verlaten als ze willen dat ik spreek zonder enige compensatie.

5. Mentoring en coaching
We hebben een privébegeleidingsgroep die is verbonden met B-School. Dit valt technisch gezien onder de aangesloten inkomstenstroom, maar ik zet het hier omdat we eigenlijk een mentorbonus bieden in plaats van alleen de aangesloten commissie te nemen en ze op weg te sturen om voor zichzelf te zorgen. Het is dus behoorlijk wat werk dat we erin stoppen.

We bieden coachinggesprekken waar we onze tips en inzichten delen, en we hebben een actieve Facebook-groep waar we vragen van de Dreamer Fools beantwoorden en ze helpen begeleiden en ondersteunen. (Ze zijn zo’n coole groep trouwens!) We openen dit weer in februari volgend jaar en hebben een aantal spannende bonussen.

We doen ook de vreemde coaching / mentoring-oproep voor mensen die erom hebben gevraagd.

6. Affiliate marketing
Affiliate marketing is een van de beste manieren om geld te verdienen met uw reisblog, omdat u het maar één keer instelt en de inkomsten voor altijd meer binnenkomen. Het is passief inkomen en hier vindt u uw ware vrijheid.

Nu is er werk vereist en u moet verkeer hebben en een publiek dat u vertrouwt, en u wilt eerlijk zijn met uw affiliate marketing om dat vertrouwen te behouden, maar het is de beste manier om geld te verdienen met bloggen.

Affiliate marketing is waar u de producten en diensten van andere mensen promoot en een commissie ontvangt. We raden producten of services aan die we persoonlijk gebruiken, leuk vinden en vertrouwen. Er zijn er misschien een paar waar we nog geen persoonlijke ervaring mee hebben, maar we kennen de bron als een zeer vertrouwde en gerenommeerde.

We hebben partnerships met Booking.com, Airbnb en RentalCars.com. We promoten deze twee bedrijven vrijwel alleen omdat we vinden dat ze de beste zijn, we gebruiken ze zelf altijd en het is minder verwarrend voor u als lezer. We willen niet 13 verschillende boekingssites voor accommodaties in je gezicht stoppen, alleen maar om geld te verdienen. We geven u liever minder opties van een betrouwbare en waardevolle provider.

Als je wilt leren hoe je geld kunt verdienen met je reisblog via affiliate marketing, is de cursus van onze vriendin Michelle, Making Sense of Affiliate Marketing, de beste die er is.
Leer hoe ze ging van $ 0 naar meer dan $ 50.000 per maand aan aangesloten inkomsten. Dat is vrijheid. We hebben de cursus gedaan en vonden het geweldig en hebben veel geleerd! Ik wou dat we het hadden toen we voor het eerst begonnen, omdat we nu VEEL passievere inkomsten zouden genereren.

En als er één strategie voor het verdienen van inkomsten is, raad ik u aan deze meteen te implementeren, het is affiliate marketing. U krijgt geen onmiddellijk resultaat, maar het loont op de lange termijn. Zes jaar later zul je niet zoals ons zijn, gezicht jezelf palmen terwijl je je realiseert dat de duizenden dollars die je op tafel hebt liggen en het volgende jaar moeten uitgeven om honderden berichten terug te gaan om de strategieën te implementeren.

Klik hier om te beginnen met de affiliate marketing cursus

Lees meer: ​​9 affiliate marketing tips

7. Freelance content creatie
We hebben verschillende freelance contentcreatie-optredens op de achtergrond.

Ik schreef voor de Kidspot Going Places-campagne gesponsord door Nissan voor 2 jaar. Kidspot is de grootste ouderschapswebsite in Australië en ik schreef een column over gezinsreizen, die net is afgelopen.

Craig schrijft momenteel twee artikelen per maand voor HomeAway en we staan ​​op het punt om twee berichten per maand te schrijven voor het Destination NSW-blog. We schrijven ook voor Skyscanner.

We hebben video’s gemaakt voor toeristenbureaus en doen hier en daar vaak ad-hoc freelance-optredens, waaronder enkele afdrukken.

Andere waren mensen die betaald krijgen om te reizen
Gewoon om je een te geven

nog een paar ideeën. Hier zijn enkele andere streams die we hebben overwogen of bekend zijn bij anderen die op deze manieren geld verdienen met hun reisblog.

Overleg plegen
Er is hier een enorme markt voor ons om DMO’s en toeristenbedrijven te helpen met hun sociale media en blogstrategie. Denk na over welke vaardigheden je hebt geleerd door te bloggen. Hoe kunt u andere bedrijven dan in staat stellen hetzelfde te doen en hun zichtbaarheid te verbeteren?

Blogger Brand Campaign-relaties
Als we de tijd hadden, konden we gemakkelijk campagnes van blogger-merken organiseren en beheren. We weten hoe we ze het beste kunnen laten werken. Er zijn nu veel van deze groepen opduiken die dit soort relaties voor reisbloggers beheren.

Reisbureau
Er zijn tal van mobiele reisbureaus. Reisblogger Chris van Backpacker Banter heeft zojuist Epic Gap Year gelanceerd dat fungeert als een online reisbureau voor epische ervaringen over de hele wereld. Cool idee.

Tour bedrijven
Je zou je eigen gids kunnen worden. Wandering Earl biedt groepsreizen over de hele wereld. Als een ervaren reiziger is hij meer dan ervaren in het tonen van mensen hoe ze soortgelijke ervaringen kunnen hebben als wat hij doet. De Planet D en Gary Arndt hebben ook rondleidingen georganiseerd.

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *